خرید کنتاکتور با یک راهنمایی کوچیک
کنتاکتور چیست و چه کاربردی دارد و آن را از کجا باید خرید؟ حتما کسانی که این مطلب برای خواندن انتخاب کرده اند اطلاعاتی حتی اگر اندک درباره این وسیله دارند اما کسانی که قصد خرید آن را دارند به اطلاعات جزئی تر و به نوعی راهنما برای خرید نیازمند هستند. در این مطلب قصد داریم یک راهنمای خرید کنتاکتور برای خوانندگان فراهم کنیم اما، قبل از آن به تعریف و بررسی مزایا و کاربردهای این وسیله خواهیم برداخت. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما تا انتهای این مطلب از وبلاگ…همراه باشید.
همه چیز درباره کنتاکتور
تعریف کنتاکتور: کنتاکتور Contactor را باید یک کلید الکترومغناطیستی دانست که در یک مدار قدرت استفاده می شود. اندازه ها و انواع مختلفی از این وسیله وجود دارد که می توان آنها را در دو نوع AC و DC خلاصه کرد. کنتاکتور شبیه به یک رله است اما این دو وسیله تفاوت هایی هم با هم دارند. اولین تفاوت این است که سرعت قطع و وصل کنتاکتور کمتر از رله است و دومین تفاوت این است که از این وسیله برای آمپرهای بالا استفاده می شود.
یک کنتاکتور را باید دارای یک هسته آهنی دانت که این هسته به دو قسمت ثابت و محترک تقسیم می شود. در اطراف این هسته آهنی دو فنر قرار گرفته است که دو قسمت ثابت و متحرک هسته را از هم جدا می نماید. سپس هسته توسط بوبین تحریک و کنتاکتورهایی که به صورت باز هستند را از این طریق به هم متصل می نماید.
درواقع ساختار یک کنتاکتور سه بخش اصلی دارد و از تیغه، بوبین، محفظه، تیغه کمکی و… تشکیل شده است اما بخش های اصلی همان بوبین، تیغه و محفظه می باشد که در ادامه توضیح مختری از هر کدام آنها ارائه خواهیم کرد.
تیغه: این بخش را باید به دو قسمت تیغه های قدرت و تیغه های فرمان تقسیم نمود. وظیفه تیغه های قدرت هدایت جریان الکتریکی پس از تحریک شدن بوبین است و همچنین وظیفه تیغه های فرمان نیز استفاده مناسب در مدار فرمان هستند می باشد.
بوبین: این قسمت را باید یک هسته مغناطیستی یم پیچی شده، دانست که برای اتصال فیزیکی کنتاکتهای هادی الکتریسیته نیروی لازم را فراهم می نماید.
محفظه: از محفظه برای محافظت از کسانی که با کنتاکتور سر و کار دارند در مقابل قسمت های خطرناک این وسیله استفاده می شود.
راهنمای خرید کنتاکتور
برای خرید کنتاکتور بهتر است این مسئله را بدانید که بیشتر نمونه های این محصول در ایران صادراتی است بنابراین به دلیل وجود تحریم ها کنتاکتور نیز مانند تمام وسایل صادراتی دیگر قیمت ثابت و مشخصی ندارد و روز به روز قیمت آن افزایش پیدا می کند بنابراین، بهتر از هنگام خرید چند روز پشت سرهم قیمت ها را از طریق وبسایت های اینترنتی چک نمایید و بعد اقدام به خرید کنید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که وقتی از یک کلید ساده یا رله هم می توان برای وسایلب برقی به جای کنتاکتور استفاده کرد پس چرا این میزان هزینه کنیم؟ زیرا کنتاکتور مزایایی دارد که آن دو وسیله ندارند. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره خواهیم کرد:
مزیت اول اینکه نسبت به عملکردش مقرون به صرفه است
مزیت دوم اینکه عمر طولانی دارد
مزیت سوم اینکه ایمنی بالایی دارد
و مزیت چهارم اینکه مشکلاتی را که دستگاه ممکن است هنگام خاموش و روشن کردن برایش پیش بیاید را به حداقل می رساند.
بنابراین به همین دلایل است که بیشتر افراد ترجیح می دهند از چنین وسیله ای به جای یک کلید عادی استفاده نمایند. امیدوارم این اطلاعات برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.